Veranderingsmanagement


Iedere organisatie krijgt er een keer mee te maken, grote veranderingen op de werkvloer. Bedrijfsprocessen verlopen stroef en ineffectief, maar er is geen vat op de situatie te krijgen. In dit soort gevallen kunt u contact opnemen met Soerel Management Consultancy. Wij kunnen u van dienst zijn met een Interim Manager die de veranderingen kan begeleiden door middel van veranderingsmanagement toe te passen.

Veranderingen in de organisatie kan soms op veel weerstand rekenen vanaf de verschillende afdelingen. Deze weerstand komt veelal voor omdat er niet goed wordt gecommuniceerd waarom bepaalde veranderingen belangrijk zijn voor de organisatie. Door gebruik te maken van een Interim Manager met ruime ervaring in veranderingsmanagement zal de verandering in goede banen geleid kunnen worden.

Verandering moet altijd worden gecommuniceerd als vooruitgang, verandering draagt namelijk bij aan een stabiele organisatie. De concurrentie veranderd ook en stilstand is achteruitgang, betrek het personeel zoveel mogelijk bij de op handen staande veranderingen. Bij veranderingsmanagement is het van belang dat de veranderingen geleidelijk worden gedaan, maar altijd aan de hand van een leidende en sturende autoriteit.

Naast veranderingsmanagement, bieden wij onder andere ook:

Bent u geïnteresseerd in wat Soerel Management Consultancy voor u kan betekenen met betrekking tot veranderingsmanagement? Neem dan contact met ons op via info@soerel.net of tel. 0297 - 521 380. Of maak gebruik van ons contactformulier.